Powered By Blogger

luni, 6 decembrie 2010

A fi om -o arta sau un destin!

De mici ni se spune ca in viata trebuie sa fii OM , trebuie sa respecti , sa ajuti , sa stii ce si cind sa vorbesti, sa stii sa te bucuri si ca suferi impreuna cu aproapele tau. Dar e ciudat ca lumea astazi s-a transformat intr-un teatru de orgoliu si de ratacire, si este plina de "neoameni" care vorbesc despre omenie.Nicolae Dabija afirma: "Omule o potaie in devenire . Fii ciine-musca, latra, scheauna, gudura-te daca vrei sa supravetuiesti" , dar noi astazi am intrecut toate granitele posibile, pentru ca omul este cineva si in acelasi timp nimei, omul incearca sa cucereasca universul , nedindusi seama ca universul cucereste omul, ca e imposibil chiar el sa croiasca legile in toate , si la orice ora.
A fi om e o arta , dar fiecare arta este cuprinsa de un destin. Daca ai fost intelept cu viata, si ai capatat un destin magic, atunci si arta de a fi om e stralucitoare . Omenia ieri e istorie , miine poate fi un mister , iar azi e un cadou ....Bucura-te de el !!!Nu toti au ocazia sa-l primeasca , iar daca si il primesc , au uitat cum sa se folosesca de el.
Lupta pentru ceea ce vrei si pentru ce e al tau .Obtine ce vrei , chiar daca te costa mult, mult mai mult decit poti oferi . Fa ce vrei, cind vrei si cu cine vrei , dar nu uita ca esti OM.
Numai in momentul cind vei simti ca omenia te domina , te face neputincios in fata naturii, atunci, victoria este a ta....
Sufera. Mori , daca trebuie. Bucura-te ,daca ai un motiv.Ridica-te atunci cind ai cazut, si cazi atunci cind ti se cere . Dar fii ceea ce trebuie sa fii:un OM!

6 comentarii: