Powered By Blogger

marți, 24 septembrie 2013

Trăim în vremea cînd cei mai frumoși ani s-au transformat în cei mai "foarte frumoşi"


"...Ori traiesc putin da ghine, ori mai mult, da ghine nu.
Eu d-o vorba, pentru mine, d-amu mi-am ales ce-am vrut,
Sa traiesc mai mult, da ghine..."



Pînă aici, toate bune şi frumoase. Toţi vor să traiască bine, aşa e corect şi aşa se cade, că doar cei care trec doar în vizită pe această planetă, se aşteaptă la o primire caldă din partea "gazdei". Bine vrea să trăiască cel care are venituri fabuloase pe lună şi bine vrea să trăiască şi cel care e nevoit să-şi împartă fărîma de pâine şi cei cîţiva metri pătraţi în care locuieşte cu încă cîteva persoane. Mai  bine vrea să trăiască cel care îşi permite în aproape fiecare concediu un iaht la Saint Tropez sau o casă de vacanţă corsicană  şi bine vrea să  trăiască şi cel care abia reuşeşte să-şi permită o mini-vacanţă la mare, într-un hotel de 2 stele. Bine se pare că trăiesc flăcăii care umblă în fiecare zi, din fiecare săptămână, din fiecare lună prin cluburi şi ajung să fie traumatizaţi de fătucile top-modele, îmbrăcate în haine mulate, care nu sunt niciodată caraghioase şi bine trăiesc, şi cei care încearcă din răsputeri să întreţină o relaţie modestă, să păstreze sentimente pure, să divinizeze iubirea şi să-i  onoreze sfinţenia. Foarte bine se simt gagicile care in fiecare sezon îşi  permit să-şi înnoiască garderoba şi cît de bine se simt cele care primăvara poartă în păr un bucheţel din cele mai plăpânde  flori, vara permit soarelui să le atingă uşor degetele picioarelor,iar toamna, toamna se lasă ciufulite de vîntul sălbatic, ca într-un sfîrşit iarna să le îngheţe năsucurile şi să le rumenească pomeţii. 

Mulţumiţi sunt cei care cu puţin efort sau cu mult noroc, sunt frumoşi, sunt tineri, sportivi, bronzaţi, fără multă minte, dar încrezători, fără multă şcoală dar cu bani, şi şi mai mulţumiţi sunt cei care ştiu exact ce trebuie să facă, pătrund în înţelesul lucrurilor şi nu rîvnesc ceea ce le lipseşte. 
Am obosit să văd fast-fooduri la fiecare colţ de stradă, mi-e lehamite să mai privesc afişele de peste tot cu fete aproape goale. Am o profundă stare de dezgust faţă de ăştia care se cred macho şi îşi permit să se poarte cu domnişoara lor, precum o fac cu o femeie uşoară. Îs plictisită să aud şuierături şi chicote la fiecare colţ, şi-"s sătulă pînă-n gât" de toţi artiştii ăştia care "colorează" prostii pe toţi pereţi. 

Trăim bine, ăsta-i adevărul!Iar dacă există vre-o problemă, atunci aceasta-i doar una de adaptare. În scurt timp vom adera la Uniunea GLAMOUR şi mai departe scapă cine poate.