Powered By Blogger

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Câteodată plângi râzând, stai mergând, crezi visând, te sufoci respirând, urăşti iubind, pleci venind, te pierzi gândind şi mori trăind.

Persoana ideala

De cele mai multe ori la intrebarea: Exista persoana ideala? majoritatea oamenilor raspund clar si raspicat NU exista persoana ideala. Eu nu sunt de aceeasi parere.In  definitiv nu exista definitia persoanei ideala.Nu scrie nicaieri standardele fizice sau morale dupa care o persoana ar trebui considerata ideala. Mi se pare lipsit de imaginatie sa spui nu exista,mai ales ca tine de subiectivism.Ceea ce e ideal pentru mine,nu e obligatoriu sa fie si pentru ceilalti si invers. Toti avem anumite criterii dupa care ne ghidam in alegerea prietenilor sau partenerilor de viata. Parerea mea este ca da,exista o persoana ideala dar pentru fiecare in parte, nu pentru toata lumea la fel. Multi nu fac distinctia intre persoana ideala si persoana perfecta si le asociaza ca fiind aceelasi lucru. Dar nu este asa…intradevar persoana perfecta nu exista,nici nu are cum.Si tocmai imperfectiunea celuilalt ne face sa il iubim si mai mult.Cred ca ar fi si plictisitor sa existe o persoana numai cu calitati,fara nici un defect.Asa ca trebuie sa ne cautam persoana ideala,unica nu persoana perfecta.
A fost odata o femeie oarba care se ura pe ea insasi din cauza ca era oarba. Ea ura pe toata lumea, cu exceptia prietenului ei care o iubea nespus de mult.
El era intotdeauna acolo pentru ea, gata sa o ajute.
Intr-o zi ea i-a spus:
“- Daca as putea sa vad lumea, eu m-as casatori cu tine!.”
Intr-o zi cineva i-a donat o pereche de ochi. Cand bandajele au fost luate jos, ea a putut sa vada totul, inclusiv pe prietenul ei.
El a intrebat-o:
“- Acum, ca tu poti vedea lumea, te casatoresti cu mine?”
Fata s-a uitat la el si a vazut ca el este orb. Imaginea ochilor lui inchisi. Ea nu se astepta la asta.
Gandul ca trebuie sa se uite la ochii lui inchisi toata viata ei a facut-o sa-l refuze.
Prietenul ei a plecat si a doua zi i-a scris o nota spunand:
- Sa ai grija de ochii tai, draga mea, pentru ca inainte sa fie ai tai, au fost ai mei!

Puterea unui zambet

Zambetul este drumul cel mai scurt intre doua inimi.   Un zambet nu costa nimic,dar e valoros.Imbogateste pe cel care il primeste fara sa saraceasca pe cel care il da.  Dureaza doar un moment,dar amintirea acelui zambet poate dura pentru totdeauna.   Nimeni nu e atat de bogat, incat sa nu primeasca un zambet si nu exista persoana atat de saraca, incat sa nu poata darui un zambet.Un zambet trebuie sa porneasca din suflet ,daca acesta este impregnat pe fata ca o grimasa sau daca zambesti numai din obligatie nu are aceelasi efect.
Zâmbetul nu se împrumută şi nu se cumpără, … doar se oferă.Cu un zambet,poti saruta un suflet.
Zambetul poate insemna o raza de lumina ce tu o daruiesti celor din jur, o speranta de mai bine pentru cei necajiti sau o incurajare pentru cei care au nevoie de ea.
Zâmbim pentru că zâmbetul constituie cea mai subtilă şi mai rafinată metodă de a comunica, suplinind cu succes cuvintele. Cu toţii ştim să zâmbim. Toti zâmbim, însă puţini dintre noi sunt cei care cunosc cu adevărat lecţia zâmbetului.       Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau.
“Invatati sa lasati pe chipul vostru sa infloreasca un zambet.Este darul pe care-l oferiti aproapelui,este darul pe care-l oferiti intregului univers”- Octavian Paler

Copilăria şi inocenţa sunt descoperiri târzii, când amintirile şi greşelile îşi alungesc umbrele. Ni le apropiem prin regret. Nemaiavându-le, ştim ce-am pierdut. Nu e teama copilăriei o obsesie a maturilor?( Octavian Paler).

Fereastra sufletului

O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniştit.
În prima dimineaţa din noua casă , în timp ce îşi savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care îşi întindea cearceafurile în balcon .
CE CEARCEAFURI MURDARE ÎNTINDE VECINA NOASTRĂ ÎN BALCON… !
Cred că are nevoie de un nou săpun…poate ar trebui s-o învăţ să-şi spele cearceafurile !
Soţul ei privi şi rămase tăcut.
Şi aşa, la fiecare două sau trei zile femeia repeta observaţiile, în timp ce vecina îşi întindea rufele la soare.
După o lună femeia rămase surprinsă văzând că vecina sa întindea cearceafuri mut mai curate şi îi spuse soţului ei: Priveşte, a învăţat să spele rufele! O fi învăţându-o altă vecină??
Soţul ei îi răspunse:
Nu, azi m-am trezit mai de dimineaţă şi am spălat geamurile casei noastre ! “
povesti morala fereastra sufletuluiViaţă este aşa! Totul depinde de curăţenia ferestrei sufletului nostru prin care observăm faptele. Înainte de a critica, potrivit ar fi să ne verificăm şi să ne curăţăm sufletul pentru a putea vedea clar. Atunci am vedea mai clar puritatea sufletească a celorlalţi…

“Invingatorul este intotdeauna singur” (Paolo Coelho)

“Am susţinut adesea în cărţile mele că visurile noastre au un preţ şi e foarte important să-l plătim. Dar în ce măsură pot fi visurile manipulate? De cîteva decenii, trăim într-o cultură care privilegiază faima, banii şi puterea. Mulţi au ajuns să creadă că sunt singurele valori ce merită căutate, fără să-şi dea seama că cei care fac cu adevărat jocurile, în spatele cortinei, rămîn anonimi, ştiind că cea mai eficientă putere e cea care trece neobservată – pînă cînd e prea tîrziu şi suntem prinsi in capcana.Cartea mea este despre aceasta capcana.”

Asa este si viata : O piesa de teatru in care nu durata rolului conteaza,ci felul in care interpretezi.
Viata nu e o cursa,ci o calatorie care trebuie savurata pas cu pas.Ieri e Istorie, Maine e Mister dar Azi e un Cadou…Bucura-te de el!

propria legenda

Mereu îţi faci prieteni noi şi nici nu trebuie să stai cu ei zi de zi. Când ne vedem tot timpul cu aceleaşi persoane, ele ajung să facă până la urmă parte din viaţa noastră. Şi cum ele fac parte din viaţa noastră, încep să vrea să ne-o schimbe. Dacă nu eşti aşa cum vor, se enervează. Fiindcă toată lumea are o noţiune exactă despre cum trebuie să ne trăim viaţa. Şi nimeni nu ştie cum trebuie să-şi trăiască propria-i viaţă. Fiindca e mult mai usor sa dai sfaturi, sa-i arati celuilalt unde a gresit decat sa te uiti in oglinda si sa-ti analizezi propriile greseli. Fiindca multi stau in preajma noastra criticandu-ne la fiecare pas dar  realitatea e ca  le lipseste curajul de a-si trai propriul destin,de a-si infrunta propria viata.

Visul

Închipuiţi-vă că într-o zi ar fi venit un tren şi n-am fi mai avut putere să urcăm în el. L-am dorit prea mult, l-am aşteptat prea mult. Ne-am epuizat în aşteptare şi nu ne-a rămas nicio picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului aşteptat. Numai că ne-am fi simţit striviţi de o mare tristeţe, amintindu-ne cât am visat trenul acela care acum pleacă fără noi. Şi ce-am fi putut face după plecarea trenului?  Singura noastră şansă ar fi fost să uităm de el, să uităm de toate, să dormim, iar când ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, să aşteptăm alt tren…
" Nu dispretui lucrurile mici; o lumanare poate face oricand ceea ce nu poate soarele niciodata:sa lumineze in intuneric."

Viseaza

Un important om de afaceri a fost la un moment dat întrebat:
“Cum ai reuşit să faci atât de multe în viaţă?!”
El a răspuns:
“Am visat. Apoi mi-am pus mintea să îşi imagineze ceea ce vreau să fac. După care m-am dus la culcare şi m-am gândit la visele mele. Noaptea am visat despre visele mele. Şi când m-am trezit dimineaţa am văzut modalităţile prin care să îmi transform visele în realitate. În timp ce unii spuneau ‘Nu poţi face asta, nu e posibil…’, eu înaintam pe drumul meu şi obţineam ceea ce îmi doream.”
Tu ce vise ai? Indiferent cât sunt de mici sau de mari, nu le lăsa să moară! Protejează-le! Hrăneşte-le! Ai grijă de ele în zilele grele! Speră din toată inima că visele tale vor deveni realitate!

Diferenta dintre putere si curaj

1) Este nevoie de putere ca sa fii ferm.
Este nevoie de curaj ca sa fii delicat.
2) Este nevoie de putere ca sa cuceresti.
Este nevoie de curaj ca sa te predai.
3) Este nevoie de putere ca sa fii sigur.
Este nevoie de curaj ca sa ai indoieli.
4) Este nevoie de putere ca sa fii independent.
Este nevoie de curaj ca sa te sprijini pe ceilalti.
5) Este nevoie de putere ca sa fii ca ceilalti.
Este nevoie de curaj ca sa fii tu insuti.
6) Este nevoie de putere ca sa-ti ascunzi suferinta.
Este nevoie de curaj ca sa-ti arati durerea si sa lupti cu ea.
7) Este nevoie de putere ca sa induri abuzurile.
Este nevoie de curaj ca sa le opresti.
8. Este nevoie de putere ca sa iubesti.
Este nevoie de curaj ca sa te lasi iubit.
9) Este nevoie de putere ca sa supravietuiesti.
Este nevoie de curaj ca sa traiesti.

Melancolie

” Zambeste , chiar daca este un zambet trist ;  pentru ca mai trist decat un zambet trist este tristetea de a nu sti cum sa zambesti  “

:)

Daca un catel ar fi profesorul tau, ai invata de la el anumite comportamente:
- Cand cei dragi vin acasa, alearga intotdeauna in intampinarea lor.
- Nu rata niciodata oportunitatea de a iesi la o plimbare;
- Permite ca experienta aerului proaspat si a vantului peste fata ta sa fie extaz pur;
- Trage cate un pui de somn;
- Intinde-te inainte de a te ridica;
- Alearga, zburda si joaca-te in fiecare zi;
- Bucura-te de atentie si lasa oamenii sa te atinga;
- Evita sa musti atunci cand un simplu marait e suficient;
- In zilele calde, opreste-te si intinde-te pe iarba;
- In zilele toride, bea multa apa si intinde-te sub un copac umbros;
- Cand esti fericit, danseaza si misca-ti tot corpul;
- Cufunda-te in bucuria simpla a unei plimbari lungi;
- Fii loial;
- Nu te preface niciodata ca esti altceva decat esti;
- Daca ceea ce vrei este ingropat, sapa pana il gasesti;
- Cand cineva are o zi proasta, fii tacut, stai aproape si mangaie-l incet cu nasul;

Ce este frumusetea?

” Intotdeauna visul oamenilor a fost de a avea un corp perfect,de a fi asemanatori zeilor. Deseori avem sentimentul ca nu suntem destul de frumosi pentru a fi admirati,iubiti ,acceptati.Uneori avem sentimentul ca trebuie sa ne ascundem anumite defecte fizice  in spatele hainelor. Defecte care sunt neinsemnate in ochii celorlalti dar care in ochii nostrii sunt adevarate handicapuri: nasul prea mare,talia prea groasa,sanii prea mici etc…. Ne creem singuri adevarate complexe pentru ca nu aratam intr-un fel sau altul.Ne place parul drept cand il avem ondulat, ochii verzi cand ii avem caprui si lista poate continua,insa natura nu ne-a inzestrat pe toti asa cum ne-am fi dorit. Expresia din ochii nostrii e mai importanta decat culoarea lor,zambetul de pe buze mai important decat forma lor, miscarea mainilor este mai reprezentativa decat lungimea lor. Admiram in continuare ochii albastrii,corpul suplu,parul blond  dar noi nu suntem asa. Si ce daca? Suntem mai puternici pentru ca apreciem frumusetea chiar daca nu e a noastra.Chiar daca nu suntem perfecti. Suntem mai frumosi pentru ca ne acceptam asa cum suntem! “

Bucura-te !

Bucură-te, pentru că are încredere în tine…[şi ţi-a demonstrat-o]
Bucură-te, pentru că e alături de fiecare dată.
Bucură-te, pentru că te susţine şi te ajută.
Bucură-te, pentru că e gelos şi te vrea doar a lui.
Bucură-te, pentru că te place, pentru ceea ce eşti.
Bucură-te, pentru că vrea  mereu să te aibă lîngă el.
Bucură-te, pentru că te simte.
Bucură-te, pentru că îi este greu fără tine.
Bucură-te, pentru că îţi simte lipsa.
Bucură-te, pentru că te  cunoaşte cel mai bine.
Bucură-te, pentru că îţi oferă tot ce poate.
Bucură-te, pentru că eşti cu el.
Bucură-te, pentru că  ştie ce gândeşti.
Bucură-te, pentru că ştie când ai cea mai mare nevoie de el.
Bucură-te, pentru că comunici cu el destul de mult.
Bucură-te, pentru că nu  vrea să te pieardă.[şi face tot ce-i stă în puteri pt asta].
Bucură-te, pentru că îţi îndeplineşte toate capriciile.
Bucură-te, pentru că are grijă de tine.
Bucură-te, pentru că chiar ţine la tine.
BUCURĂ-TE, pentru că  te iubeşte. [ chiar dacă de puţine ori ţi-a spus-o, dar... de multe ori ţi-a  demonstrat-o]
Bucură-te şi iubeşte-l şi TU

marți, 18 ianuarie 2011

De aceea am plecat pe front, pentru că ştiam că altminteri, dacă nu mor acolo, va fi mult mai grav, voi afla într-o zi, că, pentru tine, am murit de mult...