Powered By Blogger

sâmbătă, 30 iulie 2011

Un adevarat credincios este o ciudatenie, el are o dragoste suprema pentru Cineva pe care niciodata nu l-a vazut, ii vorbeste cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea, el se asteapta sa mearga in ceruri pe baza meritelor Altcuiva, se goleste singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaste ca a gresit pentru a putea fi socotit drept; se coboara pentru a fi ridicat, este cel mai puternic atunci cand este cel mai slab, este cel mai bogat cand este cel mai sarac, cel mai fericit cand ii merge cel mai rau. El moare pentru a putea trai; pierde pentru a putea castiga; daruieste altora pentru a pastra pentru el, vede nevazutul, aude neauzitul si cunoaste necunoscutul.
Anotimpuri in noi nesfarsit vin si trec
precum generatii;
anotimpuri in noi se petrec, 
ne petrec, 
din afara-nspre sine: 
primaveri si seninuri, 
tomnatice ganduri, inghet, infloriri;
si iar generatii
de ganduri, 
de clipe, 
rostiri;

mai apoi, 
anotimpuri in noi.
Un rol inseamna o viata! Multora dintre noi ne este greu sa traim pana si rolul propriei existente, daramite sa apari in fiecare zi pe scena, sa te nasti si sa mori, si apoi iar sa te nasti si iar sa mori......
Este rusinos ca singurul lucru pe care un om il poate face timp de opt ore este sa munceasca. Nu poate manca timp de opt ore; nu poate bea timp de opt ore; nu poate face dragoste timp de opt ore. Sigurul lucru pe care il poate face timp de opt ore este sa munceasca.

vineri, 29 iulie 2011

„A murit singur pentru ca se rusina sa telefoneze cuiva. Sau a murit cind se gindea la Alma. Ori poate cind nu se gindea la ea. Chiar nu-i mare lucru de spus. A fost un mare scriitor. S-a indragostit. Asta a fost viata lui“ (Nicole Krauss - "Istoria iubirii").

Istoria iubirii

“a fost odata un baiat care iubea o fata, iar risul ei era o intrebare pentru al carei raspuns ar fi meritat sa-si dedice intreaga viata. Cind au implinit zece ani, el a cerut-o de sotie. La unsprezece ani a sarutat-o prima oara. La treisprezece ani s-au certat si timp de trei saptamini nu si-au mai vorbit. La cincisprezece ani ea i-a aratat cicatricea de pe sinul sting. Iubirea lor era o taina pe care n-au impartasit-o nimanui”.