Powered By Blogger

vineri, 7 ianuarie 2011

Despre oameni !

"Omul e un univers închis cu legile-i proprii care-i comandă viaţa efemeră, tot atât de departe de ceilalţi oameni ca şi un astru de ceilalţi aştrii, fără nici un mijloc de comunicare reală cu nimeni. Iluzia cumunităţii cu alţi semeni te înşeală numai până în momentul unei mari zdruncinări sufleteşti, când, deodată, îţi dai seama că nici părinţii, nici fraţii, nici prietenii, nimeni nu te poate nici ajuta, nici măcar înţelege.." ("Jar" de Liviu Rebreanu)

miercuri, 5 ianuarie 2011

Toate la timpul lor



Se ştie că mâţa blândă, zgârie rău.
Se ştie că omul prost, tot prost rămâne.
Se mai ştie că cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.
Dar, toate la timpul lor!

Ce face Dumnezeu?



Când cerul e plin de nori ,gândeşte-te că Dumnezeu pictează.

Când ploile abundă , imaginează-ţi că Dumnezeuplânge.

Când afară tună , inchipuie-ţi că Dumnezeu cântă.

Când afară fulgeră , consideră că faţa lui Dumnezeu străluceşte de lumina bucuriei.

Când curcubeul  îşi arată culorile, Dumnezeu priveşte spre el ca să te poată  vedea pe tine.

duminică, 2 ianuarie 2011

Nu te aud !

-Te iubesc !
-Ce zici ? Ah, nu se aude bine.
-Te iubesc ! ţipă ea mai tare.
-Aaa, ţi-a murit pisica albă ? Îmi pare rău, lasă că o mai ai pe cea neagră.
-Te iubesc ! ţipă şi mai tare.
-Eu ce să fac ?! Mâine ajung acasă. Tu ce faci ?
-Eu te iubesc … începe să ofteze ea.
-Ok, dacă te duci să dormi mai vorbim mâine când ajung. Te pup, ai grijă de tine micuţo.
-Pa ! Te iubesc.

După ce închide, înainte să-i lăcrimeze ochiul stâng de durere, mesaj: “Şi eu te iubesc, nu de cinci ori, de mai multe ori.”

Scrisori catre Julieta – Letters to Juliet (2010)

O superba comedie romantica,"Scrisori catre Julieta" ne poarta catre insoritele si magnificele tinuturi ale Italiei, acolo unde Sophie (Amanda Seyfried), o tanara scriitoare americana, se bucura de o vacanta care ii va schimba viata pentru totdeauna.
Aflata in Verona, orasul marilor iubiri si al legendarilor Romeo si Julieta, Sophie este de-a dreptul fascinata de mitul scrisorilor catre Julieta, asa ca se hotaraste sa ajute miile de indragostiti care an de an vin si cer sfaturi pentru a-si rezolva problemele sentimentale.

Dupa ce a facut primul pas si s-a alaturat unui grup de voluntari, Sophie gaseste o scrisoare ratacita, veche de 50 de ani. De-a dreptul emotionata de acest mesaj, tanara scriitoare pregateste un raspuns pe masura, fara sa stie ca scrisoarea ei va atrage o reactie imediata din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave), care va porni intr-o aventura spectaculoasa prin Italia, in cautarea iubirii pierdute.

Intradevar o poveste minunata , cel mai emotionant moment  , pentru mine a fost raspunsul pe care l-a primit Claire de la tinara scriitoarea Sophie .
Eu voi incerca sa o reproduc , sigur ca va pierde din farmec  , pentru ca e doar o traducere , dar pina la urma e frumoasa :
"Draga Claire ,
"Ce" si "Daca" sint doar doua cuvinte inofensive , dar daca ar fi sa le impreunam vom obtine  intrebare , care va va urmari intreaga viata.
Ce daca, ce daca , ce daca.....eu nu stiu cum s-a sfirsit povestea Dumneavoastra dar daca ceea ce ati simtit a fost o dragoste adevarata , sa te intorci la ea , niciodata nu e tirziu .
Daca aceasta a fost iubire , atunci ea nu a disparut nicaieri , doar ca trebuie sa te decizi , sa-ti urmezi drumul inimii.
Eu nu stiu ce-i aceea iubirea Julietei , iubirea de care esti gata sa-ti parasesti apropiatii si sa zbori la capatul lumii...dar eu sper ca daca intr-o buna zi voi avea norocul s-o incerc , imi va ajunge curaj sa pastrez aceasta iubire. 
Claire , daca nu ati facut aceasta niciodata sper ca intr-o buna zi , o ve-ti face .
                                             Cu dragoste , Julieta! "