Powered By Blogger

duminică, 2 ianuarie 2011

Scrisori catre Julieta – Letters to Juliet (2010)

O superba comedie romantica,"Scrisori catre Julieta" ne poarta catre insoritele si magnificele tinuturi ale Italiei, acolo unde Sophie (Amanda Seyfried), o tanara scriitoare americana, se bucura de o vacanta care ii va schimba viata pentru totdeauna.
Aflata in Verona, orasul marilor iubiri si al legendarilor Romeo si Julieta, Sophie este de-a dreptul fascinata de mitul scrisorilor catre Julieta, asa ca se hotaraste sa ajute miile de indragostiti care an de an vin si cer sfaturi pentru a-si rezolva problemele sentimentale.

Dupa ce a facut primul pas si s-a alaturat unui grup de voluntari, Sophie gaseste o scrisoare ratacita, veche de 50 de ani. De-a dreptul emotionata de acest mesaj, tanara scriitoare pregateste un raspuns pe masura, fara sa stie ca scrisoarea ei va atrage o reactie imediata din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave), care va porni intr-o aventura spectaculoasa prin Italia, in cautarea iubirii pierdute.

Intradevar o poveste minunata , cel mai emotionant moment  , pentru mine a fost raspunsul pe care l-a primit Claire de la tinara scriitoarea Sophie .
Eu voi incerca sa o reproduc , sigur ca va pierde din farmec  , pentru ca e doar o traducere , dar pina la urma e frumoasa :
"Draga Claire ,
"Ce" si "Daca" sint doar doua cuvinte inofensive , dar daca ar fi sa le impreunam vom obtine  intrebare , care va va urmari intreaga viata.
Ce daca, ce daca , ce daca.....eu nu stiu cum s-a sfirsit povestea Dumneavoastra dar daca ceea ce ati simtit a fost o dragoste adevarata , sa te intorci la ea , niciodata nu e tirziu .
Daca aceasta a fost iubire , atunci ea nu a disparut nicaieri , doar ca trebuie sa te decizi , sa-ti urmezi drumul inimii.
Eu nu stiu ce-i aceea iubirea Julietei , iubirea de care esti gata sa-ti parasesti apropiatii si sa zbori la capatul lumii...dar eu sper ca daca intr-o buna zi voi avea norocul s-o incerc , imi va ajunge curaj sa pastrez aceasta iubire. 
Claire , daca nu ati facut aceasta niciodata sper ca intr-o buna zi , o ve-ti face .
                                             Cu dragoste , Julieta! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu