Powered By Blogger

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

De ce iubim pe jumatate ?

De ce iubim pe jumatate irosind darul iubirii
Se lasa pinza peste noi cuprinsi de voalul amintirii
De ce nu daruim iubire,ca sa primim iubire in dar
Cuprinsi de rostul rugaciunii,sfintita pusa pe altar

De ce ne impietrim simtirea fara dorinta si onoare
Ne ratacim prin intuneric fara lumina si culoare
De ce iubirea este oarba aducind si suferintă
Şi în multe cazuri poate este lipsita de credinta

De ce mai multa ura incape in inimile noastre reci
Si  fiinta in loc s-o umpli cu iubire,tu o ineci
Pastreaza frate azi iubirea cu mila s-o hranesti
De vrei in viata cea eterna cu El sa te-ntilnesti !

(Mihai Vieru)
o noua poezie care iti atinge sufletul , o noua scinteie gata de a aprinde focul , o noua raza de soare care iti incalzeste sufletul !
poetul si poezia , geniul si creatia sa

joi, 30 decembrie 2010

Viata pe un peron

Mai bine de o saptamina citesc "Viata pe un peron " de Octavian Paler.
Nu credeam niciodata ca citind un roman atit de pesimist , poti devini foarte optimist , te caracterizeaza acel spirit de revolta , acea pofta de viata ....pentru ca cele relatate in roman nu sint deloc delicate si deloc misto.
Insa am selectat citeva citate , foarte stridente cu un inteles profun si cuprinzator . Fiecare dintre noi  se poate descoperi in vorbele marelui prozator , Octavian Paler.
O carte pe care v-o recomant cu caldura tuturor, merita citita intradevar !E nevoie doar sa va teleportanti in acele vremuri , in acea gara si in acele personaje pentru a intelege ce vrea sa zica autorul.Pentru ca in majoritatea momentelor experientele prin care acesta trece sint similare cu experientele care care le are orice om .
“Noi suntem ca un cantec,nu credeti? Un cantec nu se poate canta niciodata de la sfarsit spre inceput. Trebuie sa-l canti totdeauna indreptindu-te spre sfarsit. Pe parcurs, in timp ce canti inca si muzica te imbata, iti dai seama ca sfirsitul apropie totusi, oricat l-ai amana. Incerci sa lungesti putin notele, dar asta nu da cantecul inapoi,nu reinvie ceea ce a murit din muzica intre timp. Amani doar sfarsitul.”


"Inchipuiti-va ca intr-o zi ar fi venit un tren si nu am mai fi avut puterea sa ne urcam in el. L-am dorit prea mult, l-am asteptat prea mult. Ne-am epuizat in asteptare si nu ne-a ramas nici o picatura de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului asteptat. 
Numai ca ne-am fi simtit striviti"


"Mi-am dat seama că ţipetele există. Însă nu le auzim. Nu vrem să le auzim. Suntem surzi, iar cei care ţipă se chinuiesc să ţipe şi mai tare văzând că nimeni nu-i aude. Toţi îşi văd de treburile lor mai departe, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, iar tu te simţi atunci ca o păpuşă dezarticulată. Ca să recapeţi senzaţia că eşti om, trebuie să observi un semn că te aude cineva. Altfel înnebuneşti. Şi ca să nu înnebuneşti, ţipi şi mai tare. Şi deodată observi că vocea nu te mai ascultă. Ţipătul a ajuns la limitele lui şi s-a frânt. Tăcerea a fost mai puternică decât el."


Or, pierderea dragostei este, am descoperit atunci, răul cel mai mare care i se poate întâmpla unui om. Putem trăi fără Dumnezeu, dar nu putem trăi liniştiţi fără dragoste. Şi parcă numai eu am aflat că între Dumnezeu şi dragoste e o prăpastie? Important nu e să-l găseşti pe Dumnezeu, chiar crezând în el, ci să-l cauţi. În clipa în care îţi spui că l-ai găsit, de fapt l-ai pierdut pentru totdeauna. Nu există un mod mai sigur de a-l omorî, decât de a-i da un chip şi de a spune: iată-l în faţa mea. În vreme ce cu dragostea lucrurile stau tocmai invers. N-o ai decât dacă ai norocul s-o întâlneşti. Strângând în braţe aerul, reuşeşti cel mult să te sugrumi.”


„Când nu mai poţi face nimic, când te simţi ca o gânganie în pumnul destinului, nu zici: sunt disperat; zici: aştept. Va veni, nu va veni ce aştepţi, nu se ştie. Important e că aştepţi. Din moment ce aştepţi, faci ceva. Ţi-ai găsit o ocupaţie. Cum mi-am găsit eu aici, unde am învăţat o nouă meserie, aceea de a aştepta. Foarte grea meserie, domnilor. Mult mai grea decât aceea de a călători, de a alerga, de a te îmbulzi. Pentru că atunci când alergi, îţi foloseşti picioarele. Când te îmbulzeşti, îţi foloseşti braţele. Dar când aştepţi nu-ţi foloseşti decât puterea de a spera. Şi aici e greutatea. Căci această putere se uzează şi ea, domnilor, ca orice lucru. Şi, în clipa în care puterea de a spera s-a uzat, eşti pierdut.”

"A iubi, imi repetam intr-una,inseamna a simti nevoia sa te daruiesti."

miercuri, 29 decembrie 2010

moTTo

"Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca dragostea nu inseamna a te culca cu cineva, si a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete... Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia nu va mai fi la aceeasi intensitate" Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii. (J.L.Borges)

DaCa...

Daca vrei sa faci un bine atunci fa-l cand este nevoie de el.Daca poti face pe cineva fericit nu te gandi prea mult.Daca dai ceva nu astepta ca fapta sa se intoarca.Daca primesti ceva, da-l si tu mai departe.Daca nu poti ajuta pe cineva,spunei-o in asa fel incat sa nu o recepteze ca pe un refuz.Daca poti construi ceva fi atent ,nu distruge.Daca poti fi, hotarat in ceea ce spui si ceea ce faci.Daca devi celebru ,ramai modest altfel poti distruge totul.Daca esti nervos,nu-ti descarca nervi pe cei din jurul tau.Daca faci o observati ai grija cum ,in asa fel sa nu jignesti persoana respectiva.

Happy Birthday, my dear sister!!

Astazi fiind o zi frumoasa si cu o abundenta nebuna de raze solare este si ziua scumpei mele surioare.Ziua strengaritei care ma scoate din sarite uneori.
Desi diferenta de virsta ne desparte ...desi sintem diferite .....desi avem ginduri , ocupatii si principii diferite , desi intre noi au existat atitea discutii , atitea certuri , atitea alte orgolii, si poate ca toate astea nu ne-au permis sa fim mai unite, mai intelegatoare , mai apropiate ....asa cum ar trebui sa fim , eu vreau sa-i urez cea mai splendida si cea mai superba aniversare!!!
Sa-si petreaca chipesa copilarie in cele mai frumoase cimpuri de flori si sa sculte cel mai deslusit murmur de izvor,sa creada in povesti , in miracole ,in eternitate si in culori !!!
Fie ca bunul Dumnezeu sa-i lumineze calea spre cunoastere si intelepciune , iar fiecare raza de soare sa-i aduca succes , sanatate ,fericire, sobrietate, liniste sufleteasca si multa vitejie!
Chiar daca uneori ne mai suparam noi , eu o iubesc asa cum e , pentru ca e surioara mea !! Si mare lucru e sa mai ai si o surioara pe lume , o mingiere ,o sustinere , o vorba calda si o povata!
La multi ani ,scumpa mea !

marți, 28 decembrie 2010

da si nu

Nimic pe lume nu e imposibil,
Deci imposibila nu esti nici tu.
Alcatuieste-mi un itinerariu
Sa stiu cand este "da" si cand e "nu".
(Mihai Vieru)



As saruta pamintul in veci sa nu mai pleci

Omul devine etern prin ceea ce creaza de-a lungul veacului.poezia care va urma e scrisa de un prieten de-al meu , Mihai Vieru. Nu stiu daca e cu dedicatie sau fara, daca e bazata pe realitate sau doar pe imaginatie, dar mi-a placut mult si de aceasta va las sa o cititi si voi .
As saruta pamintul  in veci sa nu mai pleci
Caci chipul tău copilo eu îl păstrez în veci
Aş saruta ţărîna ce-i tainică pustie
Aş prinde în mîini iubirea noian de fericire


Şi te-aş primi în braţe ca pe-o fiinţă dulce
Ce mi-a strivit tacerea în nopţi de infinit
Aş plînge peste neamuri ce doruri imi aduce
Aş plînge peste inimi ce sunt de granit
Să ştii va trece timpul ca lacrima-n pleoapă
Poate ve-i fi departe de mine tu atunci
Eu îţi voi fi doar foc tu îmi ve-i fi şi apă
Şi cu privirea blîndă tristeţea mi-o alungi


Aş săruta pămîntul cu buzele-mi fierbinţi
Ţi-aş săruta tot chipul şi trupul şi privirea
Şi te-aş păstra  pe buze căci tu mă scoţi din minţi
Ce scumpa eşti copilo ce mare e iubirea

P.S imi place felul lui de a scrie , imi place ceea ce face si il respect  !!!

Cum...?

Cum să striveşti în palme stele Când lacrima îşi spune ruga… Cum să nu cânţi când de durere Apusul îşi sărută umbra

luni, 27 decembrie 2010

pastreaza sentimentul

Poti sa-l iubesti pe cel care iti provoaca durere,dar niciodata nu-i provoca durere celui care te iubeste, pentru ca in aceasta lume tu  esti un  cineva, dar pentru un cineva tu si esti toata lumea , tine minte asta si pastreaza Iubirea.

te uita cum ninge

Te uită cum ninge decembre... spre geamuri, iubito, priveşte - mai spune s-aducă jăratec şi focul s-aud cum trosneşte. Mai spune să-aducă şi ceaiul, şi vino şi tu mai aproape, - citeşte-mi ceva de la poluri, şi ningă... zăpada ne-ngroape... Eu nu mă mai duc azi acasă...potop e-napoi şi nainte, te uită cum ninge decembre...Nu rîde... citeşte-nainte.

dOr de dOr

Acum scriu pentru ca acum mi sa facut dor .
sint o fire visatoare si as mai spune ca frumos mai e sa poti visa, dar greu e cind te cobori din nou la realitate !
bine mai e cind poti  zimbi, dar dureros cind tot ce iti doresti e sa plingi , ca sa iti poti alina oarecum durerea!
e extraordinar cind ti se intimpla o minune , dar oribil cind te trec fiorii unei nenorociri!
ramii fara cuvinte cind cineva iti spune ca insemni ceva pentru el , dar nu-ti poti gasi cuvinte cind rautatea celor din jur te lasa sa respiri un adevarat infern! 
cind plingi de bucurie , cind plingi de durere! toate astea nu fac altceva decit sa ma duca cu gindul la existenta a doua lumi paralele , a caror efecte asupra noastra difera. 
sunt doua lumi aflate la poli opusi. Dar ce e intre?
oare as putea spune oameni si vietile lor, destinele lor?
sigur ca as putea. exista cineva care pur si simplu ma face sa fiu fericita. nu e vorba de iubire , ci doar de acea stare de spirit care ma face sa zbor. de ce?
nu inteleg nici eu , de aceea nu iti pot spune nici tie. 
stiu doar ca sint happy happy :D
un inceput de saptamine iti doresc cit mai bun si mai optimist , draga cititor ! :D