Powered By Blogger

joi, 16 februarie 2012

Distanta sta in calea seductiei.

"A seduce o fata inseamna mai ales a reduce distantele. Trebuie sa reusesti sa cistigi teren, centimetru cu centimetru, fara ca sa se bage de seama prea mult. Daca vezi o fata care iti place, trebuie sa te apropii de ea (la2 metri). Daca iti place si de la distanta asta, incepi sa vorbesti cu ea (la1 metru).  Daca zimbeste cind ii insiri balivernele tale , o inviti  sa danseze sau sa bea ceva (la 50 de centimetri). Apoi , te asezi linga ea (la 30 de centimetri). Cum incep sa-i straluceasca ochii , trebuie sa-i aranjezi cu grija o suvita dupa ureche ( la 15 centimetri). Daca te lasa sa-i aranjezi parul , vorbeste-i putin mai de aproape ( la 8 centimetri). Daca respira mai puternic, lipeste-ti buzele de ale ei ( la 0 centimetri). Scopul acestei strategii este, evident, sa obtii o distanta negativa prin patrunderea unui corp strain in interiorul acestei persoane ( la aproximativ minus 12 centimetri, conform mediei nationale).
Frederic Beigbeder

Sanatatea e frumusetea femeii.

"Ceea ce este mai frumos la o femeie este sa fie sanatoasa. Imi place sa respire Sanatate, aceasta tainita a placerii! Vreau sa aiba pofta sa alerge , sa rida in hohote, sa se indoape! Sa aiba dinti la fel de albi ca albul ochilor, o gura proaspata ca un pat mare, buze ca ciresele , cu sarutari ca niste pietre pretioase, o piele intinsa ca aceea de pe un tam-tam, sini rotunzi ca bilele de petanque (joc cu bile mari , de lemn), clavicule fine ca aripile de pui, picioare aurii precum cerul Toscanei, un fund rotund ca obrazul unui bebelus si, mai ales SA NU FIE MACHIATA. Trebuie sa miroasa mai degraba a lapte si a transpiratie, decit a parfum si a tigari.
Testul final este piscina. Fiintele se dezvaluie pe marginea piscinilor: o intelectuala va citi sub palarie, o sportiva va organiza o partida de polo, narcisicile  isi vor supraveghea bronzul...Daca vei intilni pe marginea unei piscine o femeie care refuza sa-si ude parul de teama sa nu-si strice coafura, ia-o la sanatoasa. Daca sare in apa chicotind, sari pe ea."
 Frederic Beigbeder

Dragostea dureaza trei ani.

"Dragostea dureaza trei ani" este una dintre cartile cele mai vindute in ultimii ani in Romania. Scris de Frederic Beigbeder , acest roman francez e  o mare prostie. 
Care ar fi efectul unei carti asupra unui cititor, daca in cele 215 pagini incerci sa convingi, sa argumentezi , sa capeti teritoriu,  sa prostesti lumea care crede in dragoste si o socoteste ca fiind ceva nemuritor  , iar in ultima pagina sa scrii asta : "Sper ca titlul mincinos al acestei carti nu v-a  exasperat din cale afara : binenteles ca dragostea nu dureaza trei ani. Sunt fericit ca m-am inselat." Bine bine, Dumneata poti fi fericit ca te-ai inselat , dar nu poti fi fericit ca ai inselat atitia alti oameni. Toti cei care nu credeau in dragoste au luat cartea dumneavoastra ca o dovada vie a celor existente ca fiind inexistente. Cartea asta avea sa fie uluitoare daca nu avea acest happy end. E unica carte care mi-a tinut interesul treaz pentru a o cauta, a o cumpara, a o citi, a extrage notite si acuma na, o mai si critic. Ca sa vedeti cum reusesc unii oameni sa se bucure de succes!! Stiam ca carticica asta imi va raspunde la multimea de intreabri , stiam ca numai citind-o voi intelege gravitatea situatiei si voi putea schimba ceea e urit , e inacceptabil in toata politica asta ideologica pe care am construit-o de-a lungul timpului. Si nu pot sa neg faptul ca-mi voi pune adunatura asta de idei care pur si simplu m-a impresionat sub perna si voi adormi fericita , pentru ca in sfirsit cineva a facut-o, a scris-o pentru mine. Daca ar fi sa scot ideile care ar transmite un mesaj acceptat de majoritate , credeti-ma ca ar fi imposibil. Cartea asta este un sirag de perle care curg frumos si atent pe pieptul unei femei. Si totusi sfirsitul ma dezamagit! Oare nu era mai frumos daca ne-ati fi lasat sa credem ca dragostea chiar dureaza 3 ani? Oare nu era mai dragut din partea unui om ca Dumneata sa nu-ti superi citorii? Oare care ti-o fost scopul scriind aceasta carte, sa ne faci sa credem ca exista dragostea sau sa ne omori iluziile?
Cu toata supararea pentru autor si cu toata admiratia pentru munca lui , voi scrie mai jos citeva momente rupte din carte care sint formidabile.
*Dragostea este o batalie pierduta dinainte.
La inceput , totul este frumos, chiar si tu. Nu-ti vine sa crezi ca esti asa de indragostit. Fiecare zi isi poarta mica incarcatura de miracole...Fericirea exista; si e simpla: este un chip. Universul zimbeste.

*Un tintar dureaza o zi, un trandafir trei zile. O pisica dureaza treisprezece ani, dragostea trei. Uite-asa. La inceput este un an de pasiune, pe urma, un an de tandrete si, in cele din urma , un an de plictis.

*Asa e viata : cum esti nitelus fericit, cum are ea grija sa te cheme la ordine.

*Basmele nu exista decit in basme. Adevarul este mai dezamagitor .Adevarul este intotdeauna dezamagitor, de-aia minte toata lumea.

*Fiindca nu poti fi mai presus decit toti ceilalti, atunci trebuie sa fii ca toti ceilalti, de frica sa nu ramii mai prejos. Si asta este cel mai bun mod de a ruina o dragoste adevarata.

*Generatia noastra este prea superficiala pentru a fi casatorita. Oamenii se  casatoresc asa cum se duc la MacDo.

*Ce pierdere de timp: sa vrei sa te omori, cind esti deja mort.

*Desi sunt constient ca dragostea este imposibila, sunt sigur ca, peste citiva ani, voi fi mindru ca am crezut in ea.

*Nu poti dori cea ce ai , e impotriva naturii...Casatoria e ceva criminal, fiindca ucide misterul. Nu exista dragoste fericita.

*Cind minti , cind spui unei femei ca o iubesti , e de crezut ca minti, dar ceva tot te-a impins sa-i spui chestia asta, de aceea , este adevarat.

*Dragostea este o sursa de probleme respiratorii. In secolul XX , dragostea e un telefon care nu suna. Pentru ca dragostea nu inseamna doar sa suferi sai sa-i faci pe altii sa sufere. Poate insemna si ambele in acelasi timp.

*A fi singur a devenit o boala rusinoasa. De ce oare fuge toata lumea de singuratate? Pentru ca ea te obliga sa cugeti. In zilele noastre , Descartes n-ar mai scrie:" Cuget, deci exista". Ar spune :" Sunt singur, deci cuget". Or , cu cit cugeti mai mult , cu atit esti mai inteligent, deci mai trist.

*Dragostea este de neinteles.Cind o vezi la ceilalti, iti este imposibil s-o pricepi, iar cind ti se intimpla tie , si mai putin.

*Suntem pe Pamint pentru a retrai aceleasi evenimente ca si parintii nostri , in aceeasi ordine, asa cum si ei au comis aceleasi erori ca ale parintilor lor si asa mai departe.

*Principalul avantaj al divortului e ca iti permite sa te speli pe miini , fara sa-ti ramina sapun pe deget... Zau? De ce? / Pai, din cauza verighetei.

*Problema mea e ca tu esti solutia. Oamenii cei mai cinici si mai pesimisti sunt cei care se indragostesc cu cea mai mare violenta , fiindca asa e bine pentru ceea ce au ei.

*Cei care critica dragostea sunt, binenteles , cei care au cea mai mare nevoie de ea.

*Dragostea e problema oamenilor care n-au probleme.

*Dragostea dureaza cit trebuie sa dureze. Dar, daca vrei sa dureze, cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu gindul ca o sa te plictisesti ca la carte. Trebuie sa-ti gasesti persoana cu care ai chef sa-ti imparti lehamitea. De vreme ce pasiunea eterna nu exista , macar sa cautam o plictiseala agreabila.

*Societatea in care ne-am nascut este intemeiata pe egoism. Sociologii numesc chestia asta individualism, cind, de fapt , exista un cuvint mai simplu: traim in societatea singuratatii. Nu mai avem familii, nu mai avem sate, nu mai avem Dumnezeu . Inaintasii ne-au eliberat  de toate aceste piedici si , in locul lor, au deschis televizorul. Suntem lasati de capul nostru , incapabili sa mai fim interesati  de altceva in afara propriului buric.

*Dragostea noastra este indestructibila, nu inteleg cum de nu-ti dai seama, Viitorul tau sun eu. Sunt aici, exist, nu poti continua sa traiesti ca si cum n-as exista. Imi pare rau . Asa cum zic Les Inconnus :" Asta ti-e destinul". N-avem dreptul sa fugim de fericire.

*Daca esti indragostit, scrii fraze nesfirsite, nu mai ai vreme sa pui punct, trebuie sa continui sa scrii, sa scrii, sa alergi mai departe decit inima ta, si fraza nu vrea sa se opreasca , dragostea nu are punctuatie, iar lacrimile stirnite de pasiune se preling , cind iubesti ajungi sa scrii lucruri interminabile, cind iubesti ajungi intotdeauna sa te consideri Albert Cohen.

*Trebuie refacut totul. Trebuie reorganizat totul, in societatea asta. In ziua de azi, cei care au bani n-au timp si cei care au timp n-au bani.

* Fericirea este un lucru atit de monstruos, incit, daca nu crapi tu insuti din pricina ei, atunci iti va cere cel putin citeva asasinate.

*Pentru ca dragostea sa dureze intotdeauna , e de-ajuns sa traiesti in afara timpului. Cea care ucide dragostea e lumea moderna.

*Esti indragostit in ziua in care pui pasta de dinti pe o alta periuta decit a ta. 
Am invatat, mai ales, ca, pentru a fi fericit , trebuie sa fi fost foarte nefericit. Dragostea care dureaza trei ani este aia care nu a urcat pe munti si nici nu ajuns in prapastii, aia care-ti cade mura-n gura. Dragostea nu dureaza decit daca fiecare ii cunoaste pretul si e mai bine sa-l platesti dinainte, altfel risti sa achiti nota ulterior. Noi nu am fost pregatiti pentru fericire , fiindca nu am fost obisnuiti cu nefericirea.

In loc sa ne tot intrebam cit dureaza dragostea , nu e mai bine sa folosim cel mai eficace mijloc de-a o prelungi, bucurindu-ne de fiecare clipa?
Si cit de fericiti putem fi uneori ca ne-am inselat!

Găsim chimie chiar şi în dragoste.

Citisem undeva ca chiar daca sintem lasati sa credem ca dragostea e o chestie pe viata , ea de fapt , din punct de vedere chimic- dispare dupa trei ani. Va vine sa credeti ca dragostea este o emisie, de scurta durata, de dopamina, noradrenalina, prolactina, luliberina si ocitocina.O mica molecula , feniletilamina (FEA), declanseaza senzatii de veselie, de exaltare, de euforie. Cind te indragostesti la prima vedere inseamna ca neuronii din sistemul limbic iti sunt saturati cu FEA. Tandretea nu inseamna altceva decit endorfine (opiul cuplului). Societatea te insala: iti vine marea dragoste , cind, de fapt, s-a dmonstrat stiintific ca acesti hormoni inceteaza sa mai actioneze dupa trei ani.

marți, 14 februarie 2012

Oare nu mai e timp ?!

Oare am dreptul sa pun intrebari  care nici macar nu au raspuns?
Oare am dreptul sa ma joc cu sentimentele oamenilor care tin la mine cu adevarat ?
Oare sint chiar atit de neinteleasa?
Oare la ce-mi folosesc toate scenariile astea pe care incerc sa le tot regizez?
Oare am si eu dreptul la fericire?
Oare n-as putea pentru o singura data sa-mi las inima sa gindeasca in pace?
Oare ar fi posibil ca fiind miine Ziua Indragostitilor , sa ma trezesc si sa vad ca am un mesaj pe telefon de la tine, oricine ai fi ?
Incerc sa cred si sa ma conving ca ma tot apar de o catastrofa magnifica , pentru ca a iubi inseamna a te indrepta cu o viteza uluitoare spre un zid si totusi sa nu vrei sa faci nimic pentru a schimba situatia. Incerc  sa-mi  iubesc solitudinea , dar asta nu e fericire , e lasitate, e egoism .
Cum pot sa-mi doresc totul atunci cind eu nu sint gata sa-mi risc propria piele!? Cum pot sa-i invidiez pe toti cei care azi sint fericiti , pentru ca ieri au fost certati, pentru au trebuit sa faca sacrificii si schimbari, sa cedeze si sa se resemneze? Cum am ajuns sa fiu atit de prefacuta?
Ce pierdere de timp , sa stai nefacind nimic si totusi sa vrei multe, sa vrei totul, sa vrei mesaje, sa vrei iubire, afectiune, tandrete, sa vrei plictiseala, pentru ca iubirea asta e intr-un final , plictiseala!
Dar continui sa-mi doresc totul , pentru ca chiar daca nu merit  stiu ca nu mi-l doresc pe Fat Frumos , iar atita timp cint imi lipseste acest concept publicitar timpit , "totul " poate deveni realitate!
Happy Love Day !!!