Powered By Blogger

marți, 14 decembrie 2010

Efectul de bumerang al vietii

Cineva a spus cândva: "Ce pleacă se șîntoarce."
Numele lui era Fleming și era un sărman fermier scoțian. Într-o zi, pe când muncea, a auzit un strigăt de ajutor venind dintr-o mlaștină învecinatăȘi-a lăsat uneltele și a alergat la mlaștină.
Acolo, plin de nămol, se afla un baiețel îngrozit care se lupta să scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma să fie o moarte înceată șiîngrozitoare.
A doua zi, o trăsură luxoasă s-a oprit la ușa fermierului.
Un nobil elegant a coborât din ea și s-a prezentat ca tatăl baiatului pe care fermierul il salvase.
"Vreau să te plătesc", a spus nobilul. "Ai salvat viața fiului meu".
"Nu, nu pot să accept bani pentru ceea ce am facut," i-a raspuns fermierul refuzând oferta.
În același moment, fiul fermierului a aparut în ușa casei.
"Acesta este fiul tău ?" l-a întrebat nobilul.
"Da", a răspuns mândru fermierul.
"Hai să facem o afacere. Lasă-mă să-i ofer aceeași educație pe care o va primi și fiul meu. Dacă și el este ca tatăl lui, cu siguranță va deveni un om cu care să te mândrești."
Și așa a facut.
Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicină St. Mary's Hospital Medical School din Londra și a ajuns cunoscut în lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.
Ani mai târziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlaștină, s-a imbolnavit de pneumonie. Ce i-a salvat viața de data aceasta? Penicilina!

Morala: Muncește ca și cum nu ai avea nevoie de bani. Iubește ca și cum nu ai suferit niciodată. Dansează ca și cum nu te-ar vedea nimeni. Cânta ca și cum nu te-ar asculta nimeni. Trăiește ca și cum Raiul ar fi pe Pământ.
Și mai ales, să nu uiți să te bucuri de viață!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu