Powered By Blogger

luni, 31 ianuarie 2011

De ce avem noi vreun privilegiu fata de femei? Pentru ca sintem mai tari?

Titus livius spunea: " Aduceti-va aminte de toate reglementarile intocmite de strabunii nostri pentru a le  supune pe femei barbatilor lor. Asa inlantuite cum sunt, tot va este greu sa le stapinti . Ce s-ar intimpla daca le-ati reda libertatea, daca le-ati ingadui sa se bucure de aceleasi drepturi ca si voi? Credeti ca le veti mai putea fi atunci stapini  ? In ziua in care vor deveni egalele voastre , va vor fi superioare."
Cine este femeia? Cine este barbatul?
De ce au nevoie femeile sa conduca barbatii, stiind ca trebuie sa se supuie?
De ce au nevoie barbatii sa fie duri si autoritari , stiind ca trebuie sa o iubeasca ca pe ei insisi ?
In fiecare zi, de-a lungul veacurilor aceste doua parti traiesc intr-o competitie si lupta continua. Barbatul lupta pentru a se impune si a obtine autoritate . Femeia de ce se ridica in capul lui , crezind ca astfel isi capata respectul si implinirea emotionala , care este vitala pentru fericirea ei.
Barbatii se tem ca daca vor iubi si vor pretui prea mult , vor fi conduri , manipulati si le va fi calcata mindria in picioare. Sau iubesc atit de tare, incit de frica sa nu piarda femeia draga incep sa demonstreze cit de tare poate fi pumnul lor. Femeile pentru ca nu sunt pretuite se impun asa cum stiu ele mai bine.
Intradevar acum este cea mai mare batalie a sexelor , fiindca nu exista un echilibru. In trecut femeile au fost tinute sub papuc de metalitati invechite si de barbati foarte frustranti .Dar stiti vorba aceea :" in spatele fiecarui barbat se afla o femeie puternica".
In concluzie: noi avem nevoie de barbati si ei de noi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu